Rådehults Bigård 
  
 Start
 Om oss
 Marknader
 Honungsprodukter
 Hudvårdsprodukter m.m.
 Bivaxljus
 Övriga produkter
 Kontakt

Om oss

 

 

Rådehults Bigård

Rådehult som är en skogsgård ligger utanför Karlskoga, ca 14 km norrut mot Nora från Karlskoga centrum. Vi som bor här heter Solveig o Krister Eriksson. Vi övertog  fastigheten Rådehult 1986. Den hade då ägts av Kristers släkt  sedan 1912. Redan året  därpå skaffade vi några bikupor som komplement till skogsnäringen. Bigården växte till sig och vi tyckte att det var intressant med bin och att förädla honung och bivax till nya produkter.

Efter att vi båda, med ett års mellanrum blivit arbetslösa var det dags att ta steget fullt ut 1996, och satsa på bigårdsprodukter till 100%. På den vägen är vi fortfarande. Pga sjukdom räcker inte tiden och orken till att producera vår honung själva längre, så numera köper vi in den från biodlarkollegor i vår närhet.

Förutom naturell honung, så har vi smaksatt honung som är populär året runt. Sommartid säljer vi mycket salladsdressing och grilloljor, och till julen är det senap och glögg som står överst på våra kunders önskelista.

Produkterna säljer vi på marknader och mässor, via återförsäljare, och på postorder. Det går även att handla direkt på gården, men ring i så fall före så vi är hemma,  och ni slipper att åka förgäves.    

berså

kupor